Over ons

Rotterdam kent veel verschillende levensbeschouwingen, religies en culturen.  Stichting Veelkleurige Religies Rotterdam wil mensen laten kennismaken met deze rijke diversiteit en met elkaar. Dat is waardevol om meer begrip te krijgen voor elkaar en zo goed en vreedzaam met elkaar samen te leven.

Dit is wat we doen

Voor scholen en ook voor andere groepen, zoals bedrijven, ambtenaren of een groep geïnteresseerden organiseren we al ruim 20 jaar reizen langs verschillende soorten gebedshuizen, zoals een moskee, kerk, synagoge, hindoetempel en meer.

We denken ook graag mee over gastlessen op school.

We ontwikkelen daarnaast een plan voor een online Educatief Centrum Levensbeschouwing & Wereldreligies, zodat scholen en andere geïnteresseerden ook online kunnen kennismaken met de rijke levensbeschouwelijke en religieuze diversiteit in Rotterdam.

Met wie doen we dat

Stichting Veelkleurige Religies Rotterdam bestaat uit een bestuur van zes mensen waarbinnen verschillende religieuze en levensbeschouwelijke stromingen vertegenwoordigd zijn.

Momenteel is er een kwartiermaker die werkt aan uitbreiding en verduurzaming van het aanbod van Veelkleurige Religies Rotterdam.

Daarnaast zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het organiseren van bezoeken aan gebedshuizen.