Voor Pabo studenten

Project “Gastvrij ontvangen”

Dit is een project voor tweedejaars pabo-studenten. Om je als student goed voor te bereiden op het onderwijs is het belangrijk dat je ervaart hoe het is om ‘bij een andere cultuur of religie’ thuis te zijn. Als student breng je een bezoek aan een gezin met een andere culturele of religieuze achtergrond dan jij gewend bent. Als leraar krijg je ook te maken met kinderen met verschillende achtergronden, andere culturen, verschillende godsdiensten en diverse leefwerelden. Lees meer

Flyer Gastvrij 2018 (voor gastouders)

Flyer Gastvrij 2018 (voor studenten)

Onvergetelijke ervaring

Dat dit meestal een onvergetelijke ervaring is bewijzen de enthousiaste verhalen van studenten die dit al een keer meemaakten:

  • “Ze waren allemaal zo gastvrij. Het was alsof ik een familielid van hen was.”
  • “Er hingen geen foto’s van het gezin in de kamer. Dat is omdat ze het gebed niet naar zichzelf willen richten maar echt naar Allah. Dat vond ik mooi en ik had daar nooit zo over nagedacht”
  • “De joodse gastvader zei: Het gaat in het leven niet om waar je nu precies in gelooft, maar vooral hoe je leeft. Dat vond ik prachtig.”

Maar ook de gastgezinnen vinden het heel prettig:

  • “Fijn om met een student te praten over wat ik zo waardevol vind in mijn leven voor mijn kinderen.”
  • “Wat mooi om met een aanstaande juf te praten over hoe ik mijn kinderen opvoed.”

Gastgezinnen

Voor dit project zoeken wij gezinnen die Pabo-studenten een middag en/of avond bij hen thuis willen ontvangen om te ervaren hoe het is om bij een andere cultuur of religie thuis te zijn.

Voor meer informatie over dit project of aanmelding als gastgezin:

Mw. Sjanie van Maanen, tel. 06-4249.9314 of sjanievm@xs4all.nl