Educatiemateriaal

1. Fototentoonstelling Binnenstebuiten

Op 250 foto’s vertellen 12 jongeren vanuit Jodendom – Christendom – Islam – Hindoeisme – Boeddhisme een persoonlijk verhaal over hun religie, wat ze geloven en hoe ze dat beleven. De foto’s van gebedshuizen, rituelen en feesten, thuis en familie staan op 37 meter foambord, zeer geschikt voor een expositie in school of kerk met daarbij een KIJKWIJZER voor gebruik met de leerlingen/jongeren.

De huur van de tentoonstelling bedraagt € 100,- per maand.

2. Spelkoffer

De Spelkoffer “Reis door Religies”  is een opdrachtenspel voor leerlingen van de basisscholen en van middelbaar onderwijs om spelenderwijs te ontdekken wat belangrijk is in de verschillende religies. Het kan een zinvolle aanvulling zijn rond feesten, rituelen en symbolen, voedsel en heilige plaatsen met daarbij voorwerpen als ohmteken, kruis, rozenkransen, keppeltjes, hoofddoek, tasbieh, gebedskleed, afbeelding Kaaba, etc.

 De spelkoffer wordt uitgeleend voor € 25,- per week. 

 3. “Zes religies van Rotterdammers”

In 120 dia’s met foto’s en teksten wordt in een powerpoint een overzicht gegeven van de oorsprong en stichters, over gebruiken en rituelen, over feesten, symbolen en gebedshuizen van Hindoeisme, Boeddhisme, Jodendom, Christendom, Islam en Sikhisme.

CD met tekstboekje is voor €10,- (excl. porto) en €12,- (incl.) te koop.